A horvátok angolul is elküldték a Mol-vezér elfogatóparancsát

A horvát hatóság angol nyelven is elküldte a Hernádi Zsolt ellen kiadott európai elfogatóparancsot – reagált a horvát ügyészség a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénteki jelzésére, mely szerint a horvátok nem megfelelő nyelven küldték el a parancsot. A horvát ügyészség honlapján közzétett közlemény szerint az ügyészség alá tartozó korrupció és szervezett bűnözés elleni hivatal (USKOK) pénteken horvátul és angolul is elküldte a Hernádi ellen kiadott elfogatóparancsot a magyar igazságügyi minisztériumnak.  

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénteken azt írta Facebook-oldalán, hogy "megérkezett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumba az európai elfogatóparancs Hernádi Zsolt ellen, de nem az előírt formában. Várjuk a javítást!"

Isola Anna, Navracsics Tibor miniszter sajtóreferense az MTI-nek pénteken azt mondta, hogy a horvátok nem megfelelő nyelven küldték meg a dokumentumokat. Az elfogatóparancs horvát nyelven íródott, miközben hivatalosan a magyar, az angol, a német és a francia az elfogadott.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az USKOK a DHL csomagküldő szolgálatán keresztül küldte a parancsot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak, és az első küldeményt csütörtökön 12 óra 33 perckor egy "Mátyás" nevű személy vette át a címzett nevében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?