Nincsenek meg a Brexit-megállapodás feltételei

A brit kormányfő és az Európai Bizottság elnöke szerint még mindig nincsenek meg az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeit rögzítő megállapodás feltételei, de a két vezető valószínűleg személyesen vitatja meg a továbbiakat a következő napokban.

Boris Johnson és Ursula von der Leyen hétfő este - két napon belül immár másodszor - másfél órás telefonbeszélgetést tartott, a megbeszélésről kiadott közös közlemény szerint elsősorban azért, hogy "leltárt vegyenek fel" a majdani viszonyrendszerről folyó tárgyalásokról.

A Downing Street által ismertetett közlemény szerint Johnson és von der Leyen megállapította, hogy továbbra is jelentősek a nézetkülönbségek a három  kritikus jelentőségű területen: az egyenlő versenyfeltételek, a megállapodás betartatásának módozatai és a halászat szabályozása ügyében.

 Egyetértettek abban is, hogy emiatt nem jöttek létre a feltételei a megállapodás végső formába öntésének. A közös közlemény ugyanakkor egyenes utalást tesz arra, hogy Boris Johnson és Ursula von der Leyen a következő napokban személyesen tárgyal Brüsszelben a fennmaradt nézetkülönbségekről.

(Címoldalas illusztráció forrása: euparl.eu)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?