Trump januárban búcsúzhat az elnöki Twitter-fióktól, bár vereségét még nem ismerte el

Átadja Joe Bidennek a @POTUS hivatalos elnöki fiókot, amint az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnöke leteszi a hivatali esküt, szögezte le a Twitter az AFP szerint. Donald Trump jelenlegi elnök egyelőre nem ismerte el, hogy elvesztette a november 3-i választásokat.

A közösségi oldal „aktívan készül” a Fehér Ház hivatalos Twitter-fiókjainak átadására, amelyre 2021. január 20-án kerül sor, közölte a cég szóvivője, Nick Pacilio. Az amerikai elnök (@POTUS), a first lady (@FLOTUS) és az alelnök (@VP) hivatalos fiókjainak korábbi bejegyzéseit a hagyománynak megfelelően archiválják, majd a fiókokat újraindítják és átadják az új adminisztrációnak.

Elnöki mandátuma alatt Donald Trump egyik legfontosabb kommunikációs csatornája a Twitter volt, bár sokszor vitatott kijelentéseit inkább saját, @realDonaldTrump Twitter-oldalán tette közzé, és a hivatalos @POTUS oldalt csak ezek újraposztolására használta. Míg a @realDonaldTrump oldalnak 88 millió követője van, a @POTUS oldalnak mindössze 32 millió.

Az amerikai elnökválasztás után Donald Trump több bejegyzését figyelmeztető üzenettel látta el a Twitter, miszerint azok igazságtartalma megkérdőjelezhető. Trump azóta sem ismeri el, hogy elvesztette az amerikai elnökválasztást Joe Biden javára, és választási csalással vádolja a demokratákat, noha erre vonatkozó bizonyítékot eddig nem sikerült felmutatnia.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?