Brüsszelben negatív lett a kórháztűzben megsérült orvos koronavírustesztje

Belgiumban is elvégezték a koronavírustesztet a külföldre szállított román orvoson, aki égési sérüléseket szenvedett a szombati tűzvészben, miközben megpróbálta kimenteni a betegeket a lángoló kórteremből, ám az eredmény negatív lett – jelentette be Ludovic Orban miniszterelnök.

Hétfő este Nelu Tătaru egészségügyi miniszter arról tájékoztatott, hogy Ion Cătălin Denciut Belgiumba szállítása előtt tesztelték a bukaresti Floreasca Kórházban, és kiderült, hogy koronavírusos. Az orvos egyébként tavasszal is megfertőződött.

Ludovic Orban miniszterelnök kedden azt mondta, információik szerint a belgiumi katonai kórházban Real Time PCR-tesztet végeztek az orvoson, és az eredmény negatív lett, számolt be a g4media.ro. Hozzátette, a bukaresti kórházban „valószínűleg” nem PCR-tesztet végeztek, hanem antigén-gyorstesztet.

A kormányfő megjegyezte, az orvos tavasszal már megfertőződött a koronavírussal és meggyógyult, „nagyon kevés valószínűsége” van annak, hogy most újból koronavírusos legyen. A külföldön kezelt orvos egészségügyi állapota stabil, fűzte hozzá Orban. 

(Fotó: Ion Cătălin Denciu Facebook-oldala

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?