banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Megsebesült két román katona Afganisztánban

 

Megsebesült szerdán két román katona Afganisztánban, a felelősségi körzetben folytatott járőrmisszió során, egy házi készítésű robbanószerkezettel végrehajtott támadást követően - tájékoztatott a védelmi minisztérium.

A közlemény szerint a 191-es számú "Golden Lion" erővédelmi zászlóaljhoz tartozó katonák, aknavédelmi rendszerrel ellátott, úgynevezett MRAP-osztályú (Mine Resistant Ambush Protected) páncélozott harcjármű konvojjal Kandahár környékén járőröztek. A robbanószerkezet akkor aktiválódott, amikor a konvoj utolsó járműve elhaladt. Adrian Ioan Czifrak őrmeter és Iosif Ioan Reman másodosztályú tizedes megsebesült.

A katonákat kimentették és a kandahari kórházba szállították. A két sérült orvosi kezelésben részesült, állapotuk stabil. A legénység másik három tagját szintén kivizsgálták.

Militari răniți în Afganistan Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți...

Közzétette: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro – 2020. október 21., szerda

Nicolae Ciucă védelmi miniszter és a hadsereg vezérkari főnöke, Daniel Petrescu altábornagy állandó kapcsolatban áll a zászlóalj parancsnokságával, és nyomon követik a sebesült katonák egészségi állapotának alakulását – olvasható a közleményben.   

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?