Donald Trump: örökre elpusztítjuk a vírust a világ minden szegletében

Az amerikai elnök ismételten megígérte, hogy rekordidő alatt elkészül a koronavírus elleni vakcina.

Donald Trump először állt nyilvánosság elé, és mondott beszédet szombaton a Fehér Ház erkélyéről, azt követően, hogy az elnök és felesége koronavírusos lett. Donald Trump nyolc nappal a pozitív teszt után azzal kezdte beszédét, hogy remekül érzi magát. Majd megígérte több száz jelenlévő támogatójának, hogy a koronavírus el fog tűnni.

„Azt akarom, hogy tudjátok: nemzetünk legyőzi ezt a szörnyű kínai vírust. A tudomány és az orvosságok segítségével örökre elpusztítjuk a vírust a világ minden szegletében” – jelentette ki az amerikai elnök. Azt is elmondta, hogy nagyon gyorsan, rekordidő alatt megérkezik majd a koronavírus elleni vakcina. Trump a kórházban antitestkoktélt, vírusellenes Remdesivirt, szteroidot és egyéb készítményeket kapott. 

Sean Conley, a Fehér Ház vezető orvosa szintén szombaton, egy reggel elvégzett teszt eredményére hivatkozva bejelentette, hogy Trump már nem fertőző. Az orvos szerint az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) kritériumai alapján az elnök véget vethet az önkéntes karanténnak tíz nappal az első tünetek jelentkezését követően.

(Nyitókép forrása: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?