Az eddigi legtöbb új koronavírus-fertőzöttet azonosították Magyarországon

Elhunyt húsz beteg, és újabb 1374 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

A kormányzati portálon azt írták: 36 596-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 933-ra emelkedett, 9683-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 25 980. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 47 százaléka, a gyógyultak 34 százaléka budapesti. Az új, dinamikus adatszolgáltatás adatai szerint 1174 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 110-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 22 780-an vannak, a mintavételek száma 815 367-re nőtt.

Kiemelték: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. Nő a fertőzöttek száma, ezzel együtt akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők, valamint a lélegeztetett betegek száma is.

Ezért az egészségügyi védekezés, a kórházi munkaszervezés és az esetleges vezénylések hatékony megszervezéséért a kórházaktól még teljesebb körű, valós idejű adatszolgáltatást kérnek a náluk ápolt koronavírusos betegek és a lélegeztetést igénylők számáról.

A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség - írták.

(Címlapkép: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?