Ismertették az Index új lapvezetését

Az Index.hu új vezetése csütörtökön közleményt adott ki, melyben bejelentették, hogy összeállt a lap új vezetősége. Júliusban Dull Szabolcs akkori főszerkesztő eltávolítása miatt Magyarország legolvasottabb hírportáljánál gyakorlatilag a teljes szerkesztőség felmondott, és több mint tízezren vonultak utcára.

„A tulajdonos és a vállalat menedzsmentjének továbbra is a legfontosabb célja az újság független szellemiségének és egyedi hangvételének megőrzése, amely érdekében megkezdődött a szerkesztőség újjáépítése” – idézi a 444.hu a közleményt.

Az Index vezérigazgató-főszerkesztője Szombathy Pál lesz, aki korábban a Magyar Televízió - A Hét főszerkesztője, a Magyar Hírlap főszerkesztője, az Á la carte műsorvezetője, valamint a Digisport Reggeli Start műsorvezetője volt. Szombathy már három éve tagja az Index igazgatótanácsának, és egy hónapja vezérigazgató. Tíz évig volt műsorvezető a Digisportnál, ahonnan a napokban éppen az indexes szerepvállalása miatt bocsátották el, erről saját maga számolt be Facebook-oldalán.

Kineveztek gazdaságért-kultúráért-szórakozásért felelős főszerkesztő-helyettest is Kitzinger Szonja személyében, aki korábban a Magyar Rádió, a Figyelő és a Marquard Media munkatársa volt, szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyettest Balogh Ákos Gergely személyében, aki a Corvinus Egyetem tanára, volt kommunikációs igazgatója, a Mandiner alapító főszerkesztője volt, a hírigazgató pedig Fekete-Szalóky Zoltán lesz, aki 18 éven át az Inforádió felelős szerkesztője volt.

A lapvezetéssel párhuzamosan, már a napokban közel harminc új munkatárs kezdi meg a szerkesztőségi munkát, írják a közleményben.

Az Index.hu szerkesztőségének többsége azért mondott fel júliusban, mert úgy ítélték meg, hogy a főszerkesztő leváltásával a szerkesztőség összetételébe, és ezáltal a lap autonómiájába történt beavatkozás. Dull Szabolocst azután hívta vissza az Index.hu Zrt igazgatóságából és főszerkesztői tisztségből Bodolai László, az Indexet kiadó Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumának és az igazgatóságnak az elnöke, hogy közzétette azt az elképzelést, miszerint a lap rovatait külön cégekbe szerveznék ki. Dull Szabolcs azt mondta, ezzel a terv megvalósulását szerette volna megakadályozni, megítélése szerint ugyanis ez a szerkesztőség feldarabolását jelentette volna. Az elképzelés nyilvánosságra kerülése után az Index függetlenségét jelző barométert „veszélybenre” állította a szerkesztőség.

Kapcsolódók

Kimaradt?