XVI. Benedek nyugalmazott pápa interneten kísérte figyelemmel bátyja temetését

XVI. Benedek nyugalmazott pápa a vatikáni lakhelyeként szolgáló kolostorból interneten keresztül követte három évvel idősebb fivére, Georg Ratzinger szerdán Regensburgban tartott temetését.

A temetésről Rudolf Voderholzer regensburgi püspök adott ki közleményt, jelezve, hogy a szertartáson kevesen vettek részt a járványügyi korlátozások miatt.

XVI. Benedek a Vatikánból követte a temetést, a Mater Ecclesiae kolostorból, ahova 2013-ban visszavonult. A nyugalmazott pápával volt személyi titkára Georg Gaenswein, valamint az internetes közvetítéshez csatlakozott Reinhard Marx bíboros, Freising és München érseke.

A regensburgi egyházmegyében szolgáló Georg Ratzinger július elsején, 96 éves korában hunyt el. XVI. Benedek előzőleg, június 18-án Regensburgba utazott fivérétől elbúcsúzni; lemondása óta akkor először hagyta el Olaszországot. XVI. Benedek néhány nap múlva visszatért Vatikánvárosba.

Georg és Joseph Ratzinger szoros kapcsolatban állt: együtt szentelték őket pappá 1951-ben. Az idősebb testvér zeneszerzőként, kórusvezetőként is ismert volt. A két testvér Joseph Ratzinger pápává választása után is gyakran találkozott a Vatikánban.

Kapcsolódók

Kimaradt?