banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Korlátozhatják a román állampolgárok beutazását az EU-tagállamok

Dánia szombattól korlátozza a román állampolgárok beutazását, és hamarosan egyre több európai állam megteszi ez a lépést, ha Románia a koronavírus-járvány „sárga zónájában” marad – jelentette ki péntek este az Antena3-nak Alexandru Rafila.

A Román Mikrobiológiai Társaság elnöke emlékeztetett, hogy Észtország már korábban bejelentette: a Romániából, Bulgáriából és Lengyelországból beutazó személyeknek kéthetes karanténba kell vonulniuk. Dániába szombattól csak azok a román állampolgárok léphetnek be, akik bizonyítani tudják, hogy legalább hat napra szóló szállásfoglalásuk van.

Románia jelenleg a száz lakosra jutó fertőzöttek száma tekintetében a harmadik helyen áll Portugália és Svédország után, az ország az esetszámok miatt az Európai Unió sárga zónájához tartozik – mondta Rafila. Szerinte mielőbb ki kellene kerülni ebből a zónából, mert ha az adatok nem javulnak, több uniós tagállam is várhatóan korlátozni fogja a román állampolgárok beutazását.

Jelenleg Európa sárga zónájához hat ország tartozik: Svédország, Portugália, Románia, Bulgária, Lengyelország, Nagy-Britannia és Szerbia.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?