Koronavírussal diagnosztizáltak száz román állampolgárt Magdeburgban

A németországi Magdeburg településen élő száz román állampolgárnál mutatták ki a koronavírust – tájékoztatott szerdán a külügyminisztérium a német hatóságok által közölt adatokra hivatkozva.

A külügy szerint karantén alá vontak 19 ingatlant, amelyekben 523 személy lakik. Az épületeket állandó megfigyelés alatt tartja a rendőrség. A hatóságok létesítettek egy telefonvonalat, amelyen az érintett lakók információkat kérhetnek a karanténnal kapcsolatos szabályozásról, illetve jelezhetik, ha élelmiszerre vagy egyéb alapvető fontosságú árucikkre van szükségük.

A külügy leszögezi még, hogy az érintett román állampolgárok részéről ez idáig nem érkezett konzuli segítségnyújtásra vonatkozó igénylés a berlini nagykövetséghez, de a külképviselet állandó kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, és készen áll a segítségnyújtásra, ha igény lesz rá.

 

A minap a szintén németországi Rheda-Wiedenbrückenben működő húsüzem több mint 1500 alkalmazottjánt, köztük 600 románt diagnosztizáltak koronavírussal, ami miatt az egész járásban szigorú karantént rendeltek el.

(Nyitókép: Illusztráció | Forrás: mdr.de)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?