Ciprus ingyenes koronavírus-kezeléssel és ellátással csalogatja a turistákat

Ciprus ingyenes koronavírus-kezeléssel és ellátással csalogatja a turistákat: kormánya ígérete szerint, aki szigetországi nyaralása alatt fertőződik meg a kórokozóval, annak és családjának állja vakációja és gyógyítása összes költségét – adta hírül szerdán az AP amerikai hírügynökség.

A tájékoztatás szerint, az érintettnek csupán a taxiköltséget kell kifizetnie és hazarepülése árát. Az esetleges külföldi fertőzötteket 100 ágyas kórház várja, amelyben csakis ők lesznek, ciprusi betegek nem. Családtagjaik számára 500 szobás „karanténszállodát” alakítanak ki. A családtagokon kívül odakerülnek azok is, akikkel a fertőzött közvetlenül érintkezett.

A ciprusi kormány turistacsábító ajánlatát ötoldalas, keddi dátumozású levélben tudatja, amelyet szétküldött kormányoknak, légitársaságoknak, utazási irodáknak. A szöveg kitér arra is, hogy Ciprus milyen szigorú egészségügyi és higiéniai előírásokat foganatosít, hogy a külföldieket magához vonzza.

A szigetország gazdaságának 13 százalékát a turizmus jelenti. Nicosia úgy számol, hogy idén az idegenforgalomból származó bevétel a szokásos 2,6 milliárd eurónak a 30 százalékára apadhat, jóllehet Cipruson egy főre vetítve az egyik legalacsonyabb a fertőzési hányad az európai országok közül. A szigetország lakosainak már több, mint a tizedét tesztelte. Külföldi légijáratok június 9-től érkezhetnek Ciprusra 19 országból. Megérkezéskor megmérik az utasok testhőmérsékletét, vaktában kiszemelt néhányukat pedig ingyen tesztelik. A nyaralók mindegyikének három nappal hazautazása előtt koronavírus-tesztnek kell magát alávetnie, és annak elvégzéséről igazolást kell bemutatniuk közvetlenül gépre szállásuk előtt.

Kapcsolódók

Kimaradt?