banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Újra legális az autós mozi Iránban a járvány miatt

A koronavírus-járvány miatt ismét engedélyezték az autós mozik működését Iránban, ahol az 1979-es iszlám forradalom óta be voltak tiltva. A Khomeini ajatollah vezette forradalmárok annak idején azért záratták be az autós mozikat, mert ott szerintük a fiatal párok túl közel kerülhettek egymáshoz, holott még nem voltak házasok.

A most újranyitott autós mozik egyike a teheráni Milad-torony szomszédságában, egy parkolóban működik. Az esti vetítésekre érkező autókat fertőtlenítővel fújják le. A nézők online vehetik meg jegyeiket, a filmek hangját az autórádión keresztül élvezhetik.

 

Egy mozinéző, a 36 éves Behruz Purnezam elmondta, hogy feleségével járt az autós moziban, és valójában nem is a film vonzotta őket, amelyet vetítettek, hanem az, hogy az ő korosztályuk először vehet részt ilyen szórakozásban.

Iránban a sportstadionokat és a filmszínházakat is bezárták a járvány terjedésének megakadályozására. Az országban eddig 98 ezer regisztrált koronavírus-fertőzést jelentettek és a halálozások száma meghaladja a 6200-at. A nemzetközi és helyi szakértők szerint azonban ennél jóval magasabb a fertőzöttek száma.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja
(Címlapfotó: Iranpress)
 
banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?