A YEPP teljes jogú tagja lett a Magyar Ifjúsági Értekezlet

Szombaton Szófiában a Magyar Ifjúsági Értekezletet (MIÉRT) teljes jogú tagjává választotta a YEPP (Youth of the European People`s Party/Európai Néppárt ifjúsági szervezete) kongresszusa – tájékoztatott a MIÉRT.

A Magyar Ifjúsági Értekezletet Jakab Adorján elnökhelyettes, Kovács Richárd és Talpas Botond képviselték, akik az erdélyi fiatalok véleményét és érdekeit jelenítették meg. „A teljes jogú tagsággal járó szavazati jognak köszönhetően a MIÉRT által az erdélyi ifjúság szombattól érdemben is bekapcsolódik az európai szintű ifjúsági döntéshozatalba, valamint tett egy lépést annak irányába, hogy minél eredményesebben tudja megvalósítani felvállalt küldetését” – fogalmaz a közlemény.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet az elmúlt időszakban már társult tagja volt az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének, így részt vehetett az összes YEPP rendezvényen. Kiváló lehetőséget kapott a szervezet arra, hogy a jó tapasztalatokat átvegye, tanulmányozza azokat a közpolitikákat, amelyek jól működnek az uniós tagállamokban és megpróbálja beültetni ezeket a romániai jogrendszerbe.

„Ez történelmi pillanat az erdélyi magyar ifjúságpolitika életében és az ifjúsági szervezetek közötti jövőbeli együttműködések szempontjából, hiszen most a MIÉRT által az erdélyi magyar fiatalok a kispadról átültek Európa legnagyobb és legbefolyásosabb ifjúsági szervezetének tárgyalóasztalához” – emelte ki Jakab Adorján, a szerevzet elnökhelyettese.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?