Érsekújváron lefestették a helységnévtábla magyar feliratát

Szerda hajnalban ismeretlen tettesek lefestették és összekarcolták a felvédéki Érsekújvár egyik helységnévtábláját - írja az ujszo.com.

A tettesek az út mindkét oldalán lefestették a magyar helységnévtáblát, bár a másikon nem karcolták össze a magyar feliratot, csak fekete festékszóróval fújták le felületesen. A közelben lévő választási óriásplakátok közül csak a PS/Spolu magyar platformjának a plakátját csúfították el feliratokkal, a Kotleba-féle szélsőséges ĽSNS párt és a Magyar Közösségi Összefogás közelben lévő óriásplakátjait nem bántották. 

Nem ez az első alkalom, hogy a dél-szlovákiai, 22 százalékban magyarok által lakott városban szúrja valakik szemét a köztéri magyar felirat, a közelmúltban egy lakótelepen lefeszegették a magyar feliratokat a háztartási és szelektív hulladékra szolgáló szemetesekről. A város szélén elhelyezett helységnévtáblák legutóbb 6 évvel ezelőtt, 2014-ben estek vandál támadás áldozatául, akkor valamennyi magyar helységnévtáblát festékszóróval rongáltak meg ismeretlen tettesek Érsekújváron.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?