Tovább háborog az új-zélandi vulkán, hat áldozata van a katasztrófának

Kevés a remény arra, hogy élve megtalálják azt a nyolc embert, aki eltűnt az új-zélandi Fehér-szigeten a vulkánkitörés után – közölték kedden az új-zélandi hatóságok.

Öt halálos áldozatról már hétfőn bizonyosan tudtak, a hatodik holttestet kedden találták meg – jelentette a New Zealand Herald. A portál szerint még 31 embert kezelnek kórházban, főleg égési sérülésekkel. A halálos áldozatok száma még tovább nőhet, ugyanis nyolc embert továbbra is keresnek.

Bruce Bird rendőrfelügyelő egy korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta: legfrissebb adataik szerint 47-en voltak a szigeten, amikor a tűzhányó helyi idő szerint hétfő délután két órakor kitört. Harmincnégy embert sikerült kimenteniük helikopterekkel.

 

Kedden még mindig túl veszélyesek voltak a körülmények ahhoz a szigeten, hogy az eltűntek keresésére induljanak. Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök pedig azt mondta, hogy egy repülőgép a levegőből vizsgálta a szigetet.

A halottak, az eltűntek és a sérültek között 5 új-zélandi, 24 ausztrál, 9 amerikai, 4 német, 2 kínai, 2 brit és 1 malajziai van a hatóságok szerint. Az ügyben a rendőrség nyomozást is indított.

(Nyitókép forrása: AFP)

Kapcsolódók

Kimaradt?