Bolgár halálkamion: Vietnam miniszteri szintű delegációkat küld Nagy-Britanniába

Miniszteri szintű delegációkat küld Nagy-Britanniába a vietnami miniszterelnök, hogy együttműködjenek a brit hatóságokkal a halálkamion ügyében. A bolgár rendszámú kamion hűtőkonténerében múlt héten találtak 39 holttestet Anglia délkeleti részén.

A Hanoiban kiadott közlemény szerint Nguyen Xuan Phuc kormányfő részvétét nyilvánította a halálos áldozatok családjainak, és egyben felkérte a vietnami helyi hatóságokat, segítsék az érintett családokat abban, hogy felül tudjanak kerekedni az őket ért fájdalmon és veszteségen.

Gareth Ward, Nagy-Britannia hanoi nagykövete egy videoüzenetben azt mondta, miközben a brit hatóságok egyelőre nem hozhatják nyilvánosságra az áldozatok nevét, az essexi rendőrség folytatja a szoros együttműködést a vietnami kormánnyal és másokkal, hogy azonosítsa az áldozatokat és támogatást nyújtson a tragédia érintettjeinek.A rendőrség pénteken számolt be arról, hogy valószínűleg vietnami volt az a 39 ember, akit a múlt héten találtak holtan egy bolgár rendszámú kamion hűtőkonténerében. Az első hatósági beszámolókban még az szerepelt, hogy az áldozatok mindegyike kínai állampolgár volt.

A rendőrség kapcsolatban van a vietnami kormánnyal, emellett közvetlen kapcsolatba lépett számos családdal Nagy-Britanniában és Vietnamban, és úgy tűnik, hogy sikerült is megtalálni a tragédia több áldozatának családját.

Ugyanakkor még nincs olyan bizonyíték a hatóságok birtokában, amelynek alapján mindezt hivatalosan meg lehetne erősíteni, az ehhez szükséges bizonyítékok összegyűjtése jelenleg is számos országban folyik világszerte.

Pénteken három embert vettek őrizetbe, kettőt Vietnamban, egyet Írországban. Az ügyben már a múlt héten is őrizetbe vettek négy gyanúsítottat, hármat Angliában, egyet Írországban.

Kapcsolódók

Kimaradt?