Dăncilă: a kormány továbbra is küzd az antiszemitizmus és az idegengyűlölet ellen

A román kormány az elkövetkezőkben is küzdeni fog az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és az intolerancia minden formája ellen – hangoztatta Viorica Dăncilă miniszterelnök az Amerikai Egyesült Államokban, a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress) elnökével, Ronald Lauderrel, Arthur Schneier New York-i főrabbival, valamint az Amerikai Zsidó Kongresszus alelnökével, Malcolm Hoenleinnel való találkozásakor.

Az egyeztetéseken a miniszterelnök hangsúlyozta a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség fontosságát, ugyanakkor rámutatott, az ország továbbra is elkötelezett az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és az intolerancia minden formája ellen való küzdelem mellett.

A kormány folytatni fogja a holokauszt emlékének megőrzését célzó akciókat és a holokauszt-tagadás elleni küzdelmet, ezt a célt szolgálja például a zsidó történelmi és holokauszt-múzeum megnyitása Bukarestben, illetve a témával kapcsolatos tanulmányi programok elindítása – idézte a miniszterelnököt a kormány közleménye.

Dăncilă megköszönte a zsidó szervezeteknek az említett projektekhez nyújtott támogatást, és reményét fejezte ki, hogy Románia OECD-csatlakozását, valamint a román állampolgárok vízumkötelezettségének eltörlését is támogatni fogják.

A kormányfő beszélt még a találkozókon a román üzleti környezet nyújtotta lehetőségekről, a kormány befektetésösztönző intézkedéseiről, illetve a köz- és magánszféra együttműködésével megvalósítandó tervekről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?