banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Trump lemondta lengyelországi útját a Floridát fenyegető hurrikán miatt

Donald Trump amerikai elnök telefonon arról tájékoztatta Andrzej Duda lengyel államfőt, hogy a Floridát fenyegető hurrikán miatt lemondja a második világháború kitörésének 80. évfordulójához kötődő varsói látogatását  - közölte csütörtök este a lengyel államfő kabinetfőnöke.   

A látogatást a legközelebbi hónapokra halasztották el - tette hozzá Krzysztof Szczerski. "Trump elnök úgy ítélte meg, hogy nem hagyhatja el az Egyesült Államokat, mert az orkán, amely a hétvégén a déli államokat érheti, katasztrofális méretű lehet" - számolt be Szczerski.

Donald Trump a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében is bejelentette, hogy elhalasztja lengyelországi látogatását. Mint mondta: számára "nagyon fontos", hogy Washingtonban tartózkodjék az előrejelzések szerint a hét végén partot érő hurrikán idején. "Elsődleges számunkra az amerikai emberek biztonsága" - fogalmazott.

A PAP lengyel hírügynökség szerint Trumpot a varsói megemlékezéseken Mike Pence alelnök helyettesíti. Trump vasárnap beszédet mondott volna a varsói nemzetközi megemlékezéseken, hétfői programjában pedig kétoldalú tárgyalások szerepeltek a lengyel politikai vezetőkkel.

Kapcsolódók

Kimaradt?