Legalább négyen meghaltak egy kaliforniai fesztiválon kitört lövöldözésben

Lövöldözés volt vasárnap egy észak-kaliforniai fokhagymafesztiválon, a legfrissebb hírügynökségi jelentések szerint a támadásban négy ember meghalt, és tizenöten megsebesültek.

A lövöldözés – amely részletei sok tekintetben még nem tisztázottak – az észak-kaliforniai Gilroyban rendezett idei háromnapos fokhagymafesztiválon történt az esti órákban.

Hírügynökségek és hírtelevíziók egyelőre csak a rendezvény résztvevőire, illetve a közösségi médiában megjelent felvételekre hagyatkozva számolnak be a történtekről. A közlések szerint lövések dördültek el, és hatalmas pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek.

A CNN hírtelevíziónak a rendfenntartó szervek egyik illetékese megerősítette, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei vizsgálják az ügyet. Rendőrök, tűzoltók és a mentőszolgálat emberei érkeztek a helyszínre. Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetében azt írta, hogy a lövöldözőt még nem fogták el. 

A San Franciscótól mintegy 180 kilométerre északra fekvő Gilroyban minden évben megrendezik a háromnapos fokhagymafesztivált, élelmiszer-bemutatókat, főzőversenyeket és zenés rendezvényeket tartanak. Évente százezernél több embere keresi fel a rendezvényt.

Kapcsolódók

Kimaradt?