banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Lezuhant egy repülőgép Svédországban: kilenc halott

Kilencen haltak meg egy repülőgép-balesetben Svédországban. A gép ejtőernyősöket szállított, amikor, még tisztázatlan okból lezuhant. A balesetet senki nem élte túl. Ez volt az eddigi legsúlyosabb légi katasztrófa Svédországban – közölte az M1.

A baleset Svédország észak részén történt, az Umea város közelében fekvő Storsandskär-szigeten, az Umea folyó deltájában.

A repülőgép vasárnap délután fél kettőkor szállt fel a helyi repülőtérről, majd háromnegyed óra múlva vészjelzést adott le. Másodpercekkel később lezuhant.

 

A tragédiáról amatőr felvétel is készült. A megismételt lassított képeken is látszik, ahogy a gép irányíthatatlanul zuhan, majd becsapódik.

A repülőnek röviddel a felszállás után valamilyen problémája lett, és lezuhant – közölte Christer Björkman, a mentőosztag vezetője a baleset helyszínén, de részleteket nem tudott mondani.

Az egyik svéd lap azt írja, mivel a repülőnek nincs feketedoboza, a szemtanúk vallomásai, illetve a repülő roncsai között megtalált mobiltelefonok és táblagépek segítségével állapítják majd meg a repülőgép magasságát és földrajzi helyzetét. Abban bíznak, hogy ezekből az adatokból kiderül, mi okozta a tragédiát.

A fedélzeten összesen kilencen utaztak, mindannyian meghaltak. A holtesteket a mentőalakulatok már megtalálták.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?