Hivatalos: nincs túlélője az etiópiai repülőszerencsétlenségnek

Az Ethiopian Airlines Addisz Ababából Kenya fővárosába, Nairobiba tartó járata vasárnap reggel 8:44-kor lezuhant. A Boeing 737-800 MAX típusú gép fedélzetén 149 utas és a legénység 8 tagja tartózkodott. FRISSÍTVE: A légitársaság közölte, hogy a balesetet senki sem élte túl.

A repülő Bishoftu városától nem messze, az etióp fővárostól, Addisz Ababától 62 kilométerre dél-keletre zuhant le, erősítette meg a Reutersnek a légitársaság névtelenül nyilatkozó szóvivője.

A járat helyi idő szerint 8:38-kor hagyta el a fővárosi Bole repülőteret, majd hat perccel később elvesztette a kapcsolatot az irányítótoronnyal. Egyelőre keresik a baleset okát, túlélőkről nincs információ.

Az etiópiai miniszterelnök, Abij Ahmed Twitteren fejezte ki őszinte részvétét az áldozatok családjainak.

Az állami tulajdonban lévő Ethiopian Airlines Afrika legnagyobb flottával rendelkező légitársasága, évente több mint 10 millió utast szállít. 2010 januárjában Bejrútból induló járata szintén nem sokkal felszállás után zuhant le, 90 utassal a fedélzetén.

FRISSÍTÉS: Hivatalos: nincs túlélője az etiópiai repülőszerencsétlenségnek

Az Ethiopian Airlines légitársaság Twitteren közölte, hogy a balesetet senki sem élte túl. A repülőgép darabokra tört és súlyosan megégett.

A repülőn 33 ország állampolgárai utaztak. A szerencsétlenségnek kenyai, etióp, amerikai, kanadai, francia, kínai, egyiptomi, svéd, brit és holland áldozatai vannak.

A járat célpontjánál, a Nairobi-i repülőtéren várakozó hozzátartozók órákig nem kaptak semmilyen tájékoztatást. Néhányuk újságíróktól szerzett tudomást a történtekről. A kenyai hatóságok képviselői csak öt órával a gép lezuhanása után érkeztek meg a Nairobi-i repülőtérre.

Az ET 302-es járat pilótája felszállás után jelezte, hogy problémák vannak a repülőgéppel, és vissza szeretne térni a repülőtérre, amihez meg is kapta az engedélyt, mondta el sajtótájékoztatóján az Ethiopian Airlines vezérigazgatója. A Flightradar24 járatkövető weboldal szerint a járműnek felszálláskor instabil volt a sebessége.

Egyelőre nem tiszta, hogy miért zuhant le a jármű. Ez a második súlyos baleset, amely a 2017-ben piacra dobott Boeing 737 MAX 8 modellel történik, a 2018 októberében 189 utassal a fedélzetén a tengerbe zuhant indonéz repülő is ugyanilyen modell volt. A Boeing technikai csapatot küld Etiópiába, de a vizsgálatok hónapokig tarthatnak: az októberi indonéziai baleset okait sem derítették még ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?