FRISSÍTVE – Lezuhant egy katonai helikopter Németországban

FRISSÍTVE: Lezuhant egy katonai helikopter hétfőn Németországban, Alsó-Szászország déli részén, Aerzennél, Hannovertől délnyugatra – tudatta a helyi tűzoltóság.

A német hadsereg megerősítette, hogy a légierő egyik Europcopter EC 135 típusú kiképző helikoptere hétfőn 14 órakor balesetet szenvedett, a személyzet egyik tagja meghalt, egy másik pedig megsérült és kórházban van. A Bild című német tömeglap értesülése szerint a gép éppen mélyrepülési gyakorlatot végzett, amikor a földnek csapódott. A baleset okát egyelőre nem tudni.

A szerencsétlenség helyszínének környékét lezárták a hatóságok. A helikopter egy kukoricaföldön csapódott a földbe, és a baleset miatt tűz ütött ki, amelyet a tűzoltók nem sokkal később sikeresen eloltottak.

A szerencsétlenség helyszínének környékét lezárták a hatóságok. A katasztrófa helyszínétől mintegy 30 kilométerre fekszik a német Nemzetközi Helikopterpilóta-képző Központ.

A múlt hétfőn is összeütközött és lezuhant két német harci repülőgép, a Müritz-tó közelében. A légierő (Luftwaffe) közleménye szerint a két Eurofighter típusú repülőgép harci gyakorlatot végzett. Mindkét pilótának sikerült katapultálnia, ám egyikük meghalt.

Kapcsolódók

Kimaradt?