banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Harmincöt holttestre bukkantak Mexikóban

Harmincöt elhantolt holttestre bukkantak három rejtett sírban a mexikói nyomozóhatóságok az ország második legnagyobb városa, Guadalajara környékén – közölte szombaton az ügyészség.

Gerardo Octavios Solis jaliscói főügyész tájékoztatása szerint 27 holtestet találtak három méter mélyen elföldelve egy ingatlan területén Guadalajara Zapopan nevű elővárosában. Hét tetemet találtak ugyanott egy másik rejtett sírban, és még egyet a várostól délnyugatra lévő Tlajomulco településen. A sírok feltárása még nem ért véget, ezért nem kizárt, hogy újabb holttestekre bukkannak.Solis szerint ez csapást jelent a szervezett bűnözésre, és már őrizetbe vettek négy embert. Jaliscóban tevékenykedik Mexikó egyik legerősebb drogbandája, a Jalisco Újgeneráció Kartell nevű szervezet.

Tavaly Mexikóban 29 ezer ember vált gyilkosság áldozatává, és a hatóságok több mint negyvenezer embert tartanak eltűntként nyilván. A decemberben hatalomra kerül López Obrador államfő pedig azt ígérte, hogy visszaszorítja az erőszakot, a fogadkozások ellenére azonban az év első négy hónapjában nőtt a gyilkosságok száma a tavalyi év hasonló időszakához képest.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?