Srí Lanka-i robbantások – hazaértek a romániai iskolások

Biztonságban hazérkezett kedden az a iaşi-i iskoláscsoport, amelynek tagjai a robbantásos merényletsorozat sújtotta Srí Lankán tartózkodtak az elmúlt napokban.

A külügyminisztérium tájékoztatása szerint a nemzetközi iskolai csereprogram révén Srí Lankába látogatott tanulók ott-tartózkodásuk alatt Románia Colombói Nagykövetsége, illetve a kandy-i konzulátus képviselőinek támogatását élvezték.

A nagykövetség folyamatosan tartotta a kapcsolatot mind az ottani hatóságokkal, mind a román állampolgárokkal. A gyerekeket a colombói rendőrök kísérték el a helybéli reptérig, ahonnan felszállt a gépük.

A külügyminisztérium által a Srí Lanka-i robbantásos merényletek után létesített válságstáb folytatja a tevékenységet – közölte még a szaktárca.

Az AFP beszámolója szerint keddre 310-re nőtt a vasárnapi merényletek halálos áldozatainak száma, miután több sérült meghalt a kórházban. A hatóságok eddig 40 személyt vettek őrizetbe a támadássorozattal összefüggésben, amelyet egy helyi szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követett el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?