FRISSÍTVE - Három halottja van az utrechti lövöldözésnek

Lövöldözés volt hétfő délelőtt a hollandiai Utrechtben, többen megsebesültek – tudatta a helyi rendőrség a Twitteren. FRISSÍTÉS: Három halottja van lövöldözésnek.

A tájékoztatás szerint egy teret lezártak egy villamosmegálló közelében, a város központjától nem messze, és mentők vannak a helyszínen. A lövöldöző, aki a villamoson nyitott tüzet, még szabadlábon van – közölte a rendőrség.

A történteknek egy halálos áldozata van: egy nő, akit az incidens után két villamoskocsi között, a vágányokon találtak meg. A lövöldözésben több ember is megsebesült.

A rendőrség utasította az iskolákat a városban, hogy tartsák zárva kapuikat. Korábban azt is közölték, hogy akár terrortámadás is lehetett az incidens, ezért a tartományban maximális szintre emelték a terrorkészültséget.

FRISSÍTÉS: A holland rendőrség legfrissebb információi szerint több helyszínen is volt lövés. A város polgármestere pedig friss sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a lövöldözésnek három halottja és kilenc sérültje van. Egyelőre nem tudni, hogy csak egy lövöldöző volt, vagy több. A helyi média szerint legalább heten megsérültek.

A holland rendőrség kora délután a Twitter-oldalán tett közzé egy fotót a feltételezett elkövetőről. A gyanúsított a török származású, 37 éves Gökman Tanis, aki jelenleg szökésben van.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?