Megkérdezték a magyar külügyet, hogy Magyarországon bujkál-e Olosz Gergely

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak nincs információja a Romániában letöltendő börtönre ítélt, nemzetközi körözés alatt lévő Olosz Gergely hollétéről.

Ezt Menczer Tamás helyettes államtitkár válaszolta Vadai Ágnes DK-s képviselő írásos interpellációjára. Az ellenzéki politikus rákérdezett a külügyminisztériumnál, hogy a magyar hatóságok nyújtottak-e valamilyen menedéket az RMDSZ volt Kovászna megyei szenátorának, tudnak-e arról, hogy Magyarországon tartózkodik, illetve elfognák és kiadnák-e a román hatóságoknak, ha felbukkanna.

Vadai Ágnes azokra a román sajtóhírekre alapozta interpellációját, miszerint Nikola Gruevszki volt macedón kormányfőhöz hasonlóan Olosz Gergely is Budapest vendégszeretetét élvezheti. A bukaresti média emlékeztetett arra is, hogy a háromszéki politikus Orbán Viktor támogatását élvezi, Semjén Zsolthoz pedig fiatal kora óta személyes kapcsolatok fűzik.

A külügyminisztérium részéről Szijjártó Péter miniszter helyett Menczer Tamás helyettes államtitkár adott választ Vadai Ágnesnek. A válaszban pedig csak annyit írt, hogy a nemzetközi és hazai jogszabályok szerint járnak el, illetve hogy Olosz Gergely hollétéről a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak nincs információja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?