A börtönben töltik a karácsonyt Elena Udreáék

Az ügyészség kérésére újabb 30 nappal meghosszabbította egy Costa Rica-i bíróság Udrea és Alina Bica előzetes letartóztatását, így a karácsonyt is a San José-i női börtönben fogják ítélni – számolt be a ameliarueda.com portál idézve a román sajtó.

Mint korábban írtuk, a Romániában korábban börtönre ítélt volt turisztikai minisztert és a szervezett bűnözés elleni ügyészség egykori vezetőjét október 3-án vették őrizetbe a hatóságok Costa Ricán a Bűnügyi Rendőrség Nemzetközi Szervezete (Interpol) körözése alapján. Akkor a bíróság elrendelte a kéthónapos előzetes letartóztatásukat.

Mindketten fellebbeztek, de a bíróság november 3-án jogerősen elutasította a szabadlábra helyezési kérelmüket. Szintén a Costa Rica-i igazságszolgáltatástól függ, hogy a két elítéltet kiadják-e Romániának.

Korábban mindketten politikai menedékjogot kértek a közép-amerikai országban. Udreát júniusban hat év börtönbüntetésre ítélték megvesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt, Bicára június végén négy év börtönbüntetést szabtak ki bűnpártolás miatt. Bicát baráti viszony fűzi Udreához.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?