banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Hasogdzsi-ügy: a CIA igazgatója hallotta már a hangfelvételt

A Reuters névtelen forrásoktól származó értesülését egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

Gina Haspel, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója e heti törökországi látogatásán meghallgatta a szaúd-arábiai újságíró, Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolásáról készült hangfelvételt – mondta el két névtelen forrás a Reuters hírügynökségnek.

A CIA és a török hírszerzés nem kívánta kommentálni az értesülést.

Haspel hétfőn utazott Törökországba, hogy az amerikai hírszerzés megismerhesse a gyilkosság napján készült hang- és videofelvételeket.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter csütörtökön azt mondta, hogy Ankara információkat osztott meg azokkal, akik további részletekre voltak kíváncsiak az ügyben. A török diplomácia vezetője jelezte: országa nem akar nemzetközi bírósághoz fordulni Hasogdzsi halála miatt, de átadja a birtokában lévő bizonyítékokat, ha nemzetközi vizsgálat indul.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint az újságíró halála előre eltervezett politikai gyilkosság volt. Erdogan követelte a felelősök számon kérését, bárhol helyezkedjenek el a szaúdi politikai ranglétrán.

Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös szerdán megígérte, hogy a gyilkosok az igazságszolgáltatás előtt fognak felelni bűneikért.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?