Már csaknem kétezer halottja van az indonéz földrengésnek

Az áldozatok száma átlépte az 1900-at, de a hatóságok még mindig eltűntek után kutatnak, így ez a szám tovább emelkedhet.

Tovább nőtt az indonéz földrengés és szökőár áldozatainak száma, a legfrissebb összesítések szerint a természeti katasztrófának már 1944 halottja van, de ez a szám még tovább nőhet, mivel a hatóságok még nem kaptak parancsot arra, hogy abbahagyják az eltűntek keresését. A hatóságok attól tartanak, hogy az eltűntek száma akár az ötezret is elérheti.

Szeptember 28-án 7,5-es erősségű földrengés rázta meg Celebesz szigetét, a földmozgást pedig szökőár követte. Az azóta eltelt idő miatt a hatóságok már nem reménykednek benne, hogy túlélőket találnak a romok alatt.

A földrengésben mintegy 66 ezer ház dőlt össze, rengetegen rekedhettek a romok alatt. A hatóságok ugyan már napok óta kutatnak, de a megrongálódott infrastruktúra és a sok helyen járhatatlanná vált utak miatt vannak olyan területek, ahol még nem tudtak hozzákezdeni a kereséshez. Az első helikopteres szállítmányok is csak hamarosan érkezhetnek meg az érintett körzetekbe.

A helyi segélyszervezetek adatai szerint mintegy 1800 embert kezelnek kórházakban különböző mértékű sérülésekkel. Az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) értesülései szerint 200 ezer embernek van sürgős szüksége segítségre, akik közt rengeteg gyerek is van

Kapcsolódók

Kimaradt?