Koncerttel tiltakoznak a rasszizmus ellen Chemnitzben

Hétfőn zajlik egy antirasszista koncert Chemnitzben, a külügyminiszter szintén a rasszizmus elleni harcra szólított fel.

A  Wir Sind mehr (Többen vagyunk) koncert Chemnitzben zajlik, ahol vasárnap összecsaptak a szélsőjobboldaliak és az antifasiszták. A tüntetésre összesen 1800 rendőrt vezényeltek, mintegy 300 embert vettek őrizetbe.

A koncertre már most több mint 27 ezren jelentkeztek be, amelyen fellép a Die Toten Hosen német punkbanda, a Marteria és Casper nevű rapperek és még mások.

Az esemény Facebook-oldalán az áll: "nem engedhető meg, hogy a rasszizmus kihívás nélkül jelenlen meg az utcákon. Mindazok számára, akiket megtámadtak a neonácik az utcákon, és akik olyan értékek mellett állnak ki, mint a tolerancia, tisztelet és emberség, meg akarjuk mutatni, hogy nincsenek egyedül".

Maas: túlságosan kényelmesek lettünk

Heiko Maas külügyminiszter vasárnap arra szólította fel az embereket, küzdjenek aktívabban a rasszizmus ellen. "Sajnálatos módon túlságosan kéynelmesek lettünk a társadalmunkban, és ezen túl kell lépnünk", mondta el a Bild am Sonntag című lapnak, amelyről az MTI tudósítását itt lehet elolvasni. "Fel kell kelnünk a kanapékról és ki kell nyitnunk a szánkat, mindannyian meg kell mutatni a világnak, hogy mi, demokraták vagyunk többségben és a rasszisták a kiebbség. A csendes többség hangosabbá kell váljon" – fogalmazott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?