Tíz tonna levelet kézbesítettek Ciszjordániában

Nyolc év után Izrael engedélyezte, hogy a 2010 óta Jordániában felgyülemlett több mint tíz tonna postai küldeményt átvehesse és végre kézbesíthesse a ciszjordániai palesztin postai szolgálat.

Izrael folyamatosan ellenőrzi Ciszjordániát, így a postai szolgálatot is – a külföldről feladott, palesztin területekre címzett küldeményeknek így először az izraeli postaszolgálaton kell keresztülmenniük, így gyakorlatilag a helyiekre van bízva, hogy a levelek végül mikor érkeznek meg.

Huszein Szavafta, a palesztin postaszolgálat vezetője azt mondta, hogy jelenleg is folyik a hegyekben álló küldemények rendszerezése. A címzetteknek még egy kicsit várniuk kell: a posta egyik hivatalnoka szerint a kézbesítés legalább két hétbe fog telni. A BBC azt közölte, hogy a küldemények között internetes rendelések, sőt, még egy kerekesszék is van.

Az ügy előzménye, hogy Allam Mússza palesztin tájékoztatási miniszter kedden azzal vádolta meg a zsidó államot, hogy nem tesz eleget egy 2016-os megállapodásnak, amelynek értelmében már rég engedélyezni kellett volna, hogy a külföldön feladott küldemények közvetlenül a palesztin postához kerüljenek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?