Roncsautó plusz program: óriási az érdeklődés az elektromos járművek vásárlása iránt

Két óránál kevesebb idő alatt fogyott el a jogi személyek számára fenntartott keretösszeg.

Óriási volt az érdeklődés a nyitónapon a Roncsautó plusz program iránt. A Roncsautó plusz keretében jogi személyek számára elkülönített pénzösszeg 1 óra és 37 perc alatt elfogyott, adta hírül egy Facebook-bejegyzésben Tánczos Barna.Kb. 10 ezer eurós támogatást kap aki elektromos autót vásárol | Fotó: Agerpres

„Tekintettel az európai célkitűzésre, hogy 2035-től kezdődően ne gyártsanak több belső égésű motoros autót, azt hiszem, hogy Románia jól halad a felkészüléssel. A Roncsautó plusz nem csupán az egyik legnagyobb értékű támogatást nyújtja Európában, körülbelül 10 ezer eurót a teljesen elektromos autókra, hanem támogatja egy környezetbarát közlekedési kultúra kialakulását is” – olvasható a környezetvédelmi miniszter bejegyzésében.

A Roncsautó plusz program keretében a jogi személyeknek szánt keretösszeg 190 millió lej, míg a magánszemélyeknek 262, az önkormányzatoknak és közintézményeknek pedig 100 millió lejt különítettek el.

A Roncsautó program költségvetése 335,5 millió lej magánszemélyek, 123 millió jogi személyek és 50 millió önkormányzatok, valamint közintézmények számára. Azok, akik szeretnének új, környezetbarát járművet vásárolni május 31-ig iratkozhatnak be a programba.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?