Pénteken indul a háztartási gépek roncsprogramjának harmadik szakasza

Péntek, június 18-án reggel 10 órától kezdve lehet klímaberendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra utalványt igényelni – tájékoztatott Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter.

Az utalványok értéke 400 lej klímaberendezésekre – akár a hordozható változatokra is –, amelyek legalább az A++ energiahatékonysági osztályba tartoznak a régi besorolás szerint; 400 lej ruhaszárító gépekre, amelyek legalább az A++ energiahatékonysági osztályba tartoznak szintén a régi besorolás szerint; valamint 200 lej porszívókra, amelyeknek éves fogyasztása kevesebb mint 43 kWh.

A klímaberendezések és a porszívók esetében azonos termékcsaládba tartozó gépet kell leadni, míg a ruhaszárító gépek kedvezményes megvásárlására fordítható utalványokért cserébe a programban szereplő bármilyen más gépet be lehet váltani. A háztartási gépek roncsprogram harmadik szakaszának összköltségvetése 15000 lej.

„A háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszában rekordidő alatt, mindössze 35 perc alatt merült ki a televíziókra, laptopokra, táblagépekre elkülönített költségvetés, így a harmadik szakasz során is nagy érdeklődésre számítunk. Mindenkit arra biztatok, aki kedvezményes áron szeretne klímaberendezést, ruhaszárító gépet és/vagy porszívót vásárolni, hogy ne késlekedjen, foglalja le mielőbb az utalvány(oka)t” – hívta fel a figyelmet a miniszter.

A háztartási gépek roncsprogramja május 14-én indult, a regisztráció egy héten át zajlott. A többszakaszos program keretében május 21-étől június 3-áig mosógépekre, mosogatógépekre, hűtőszekrényekre, mélyhűtőkre lehetett vouchereket lefoglalni, június 4-e és 17-e között televíziók, laptopok és táblagépek, június 18-a és július elseje között pedig klímaberendezések, ruhaszárító gépek és porszívók vásárlására igényelhetők az utalványok.

A háztartási gépek idei roncsprogramjára 75 millió lejt különítettek el, ami csaknem kétszerese a 2019-ben kiutalt 40 millió lejes keretnek.

(Címlapfotó forrása: Facebook/Ministerul Mediului-Romania)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?