Öt-hat éve alatt újabb ezer kilométer autópálya épül?

Marcel Ciolacu kormányfő egy hétfői sajtóeseményen kijelentette, hogy a jövő év végéig további 250 kilométer autópálya és gyorsforgalmi út építésére van „egyértelmű kilátás”, a következő öt-hét évben pedig további 1000 kilométer autópálya épülhet az országban.
Az Agerpres által idézett miniszterelnök elmondta, hogy szerinte az idei első évnegyedben jegyzett gazdasági növekedést a közberuházások alapozták meg. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évben lendületet vettek a közútiinfrastruktúra-fejlesztések az országban, és az autópályák hossza meghaladja már az 1000 kilométert.

Lassan épülnek az autópályák Fotó: a Pro Infrastructura Facebook oldala

Szeptemberben készült el az észak-erdélyi autópálya Berettyószéplak és Szilágynagyfalu közötti 13,5 kilométeres szakasza, melynek megnyitásával 1004 kilométerre nőtt a romániai autópályák és gyorsforgalmi utak teljes hossza. Az ország első autópályáját bő 50 éve, 1972. április 12-én nyitották meg Bukarest és Pitești  között. 

Marcel Ciolacu megemlítette, hogy fejlesztik a bukaresti metróvonalakat is, és uniós forrásokból hamarosan újakra cserélik a metrószerelvényeket.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?