Idén 34 százalékkal nőtt a vakációs utalványokkal lefoglalt üdülések száma

Az idén 34 százalékkal nőtt 2019-hez képest a vakációs voucherekkel lefoglalt üdülések száma, azonban nagy számú utalványt még mindig nem használtak fel - derül ki a Travelminit.ro szállásfoglalási platform és a Sodexo által közösen készített felmérésből.

Fotó: AdobeMiután tavaly a pandémia miatt a romániaiak kénytelenek voltak elhalasztani vagy lemondani nyaralásukat, jelenleg növekvő tendenciát mutat a foglalások, és ezzel együtt a turisták száma. Tekintettel arra, hogy sűrűsödnek koronavírus-járvány negyedik hullámáról szóló hírek és a lakosságot elbátortalanítják a külföldi utazások egyik napról a másikra változó körülményei és feltételei vagy az RT-PCR tesztelés kötelezettsége, sokan választják a belföldi nyaralást. Ehhez az is hozzájárul, hogy a románok a munkáltatójuktól kapott üdülési utalványokkal fizethetnek a szállásért.

2019-hez viszonyítva idén sokkal többen fizetik ki az üdülésüket a voucherekkel, június és júliusban 34 százalékos növekedés volt tapasztalható ezen a téren.

A tanulmány azonban arra is rámutat, hogy jelentős számú utalvány még felhasználatlan maradt. Emiatt a román turistákat arra biztatják, hogy ne hagyják kárba veszni ezt a lehetőséget, és még a voucherek érvényességi idejének lejárta előtt használják fel azokat belföldi üdülésekre. Az utalványokat nem csupán a szállás, hanem más turisztikai szolgáltatások - étkeztetés, szállítás - kifizetésére is fel lehet használni.

Kapcsolódók

Kimaradt?