Elrajtolt a háztartási gépek roncsprogramjának idei második kiadása

Elrajtolt hétfő délelőtt a háztartási gépek roncsprogramjának idei második kiadása, amelyre 50 millió lejt különítettek el – tájékoztatott a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

Az érdeklődőknek keddtől számítva öt nap áll a rendelkezésükre, hogy létrehozzanak egy felhasználói fiókot, amelynek megléte előfeltétele a program bármely szakaszában való részvételnek. Azok, akik már létrehoztak egy fiókot a program korábbi kiadásaiban, továbbra is használhatják azt.

A felhasználói fiókok létrehozását követően a program első szakaszában (december 5–9. között vagy a keret kimerüléséig) mosógépekre, mosogatóképekre, hűtőszekrényekre és fagyasztókra lehet értékjegyeket lefoglalni, a második szakaszban (december 12–16. között vagy a keret kimerüléséig) laptopokra és táblagépekre, a harmadik szakaszban (december 19–23. vagy a keret kimerüléséig) légkondicionáló berendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet vouchereket igényelni.Amíg a készlet tart! | Illusztráció: Agerpres

Az első szakasz költségvetése 25 millió lej, a második szakaszra 10 millió lejt, a harmadikra 15 millió lejt szánnak. A mosógépek és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtők, fagyasztószekrények és -ládák, ruhaszárító gépek vásárlását 400 lejjel, a porszívók beszerzését 200 lejjel támogatják a program keretében, laptopokra 500 lejes, táblagépekre 300 lejes voucher igényelhető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az értékjegy névre szóló és nem ruházható át más személyre, csak az használhatja fel, akinek a nevére kiállították. A lefoglalt értékjegyeket az érvényesítéstől számított hét napon belül be kell váltani. Azok a regisztráltak, akik a program első kiadásában lefoglalt értékjegyet nem használták fel, ebben az évben már nem igényelhetnek támogatást ugyanarra a típusú háztartási gépre.

A háztartási gépek roncsprogramjában részt vevő kereskedők jegyzéke hamarosan elérhető lesz a www.afm.ro honlapon – közölte az AFM.

Kapcsolódók

Kimaradt?