Kimerült a háztartási gépek roncsprogramjának kerete

Kimerült a háztartási gépek roncsprogramjának harmadik szakaszára szánt 15 millió lejes keret – közölte hétfőn a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM).

A tájékoztatás értelmében ebben a szakaszban 49 412 vouchert foglaltak le az igénylők, ezek közül 16 728-at légkondicionáló berendezés, 8860-at ruhaszárító gép, 23 824-et porszívó vásárlására. Az utalványok érvényesítésére július 12-én, kedden kerül sor. A kedvezményezettek listáját közzéteszik az AFM honlapján (www.afm.ro), és ezt követően hét napon belül kell majd felhasználni a vouchereket a programban részt vevő kereskedőknél.

A háztartási gépek roncsprogramja idén június 17-én rajtolt el, 100 millió lejes költségvetéssel. A június-júliusi kiírásra 50 millió lejt fordítottak, és ugyanennyi jut majd a november-decemberi kiírásra is.A kép illusztráció | Fotó: Agerpres

A mosó- és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtőszekrények, fagyasztószekrények, fagyasztóládák, ruhaszárító gépek lecserélésére 400 lejes értékjegy, porszívó vásárlására 200 lejes voucher, laptopokra 500 lejes értékjegy, táblagépekre pedig 300 lejes voucher igényelhető.

Idén szigorítottak a szabályokon, így azok a regisztráltak, akik a megadott határidőig nem használják fel az értékjegyet, ebben az évben már nem igényelhetnek támogatást ugyanarra a típusú háztartási gépre. A voucher névre szóló és nem ruházható át más személyre. Csak az használhatja fel, akinek a nevére kiállították. Ugyanakkor a korábbi két hétről egy hétre csökkent az az időtartam, amely alatt be lehet váltani a kereskedőknél a lefoglalt értékjegyeket. Újdonság még, hogy idéntől televízió vásárlására nem igényelhető utalvány.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?