Egyszerűsítették a cégek valós haszonélvezőkről szóló nyilatkozatát

Egyszerűsödött a valós haszonélvezőkről szóló nyilatkozat – közölte kedd este Facebook-oldalán Claudiu Năsui gazdasági miniszter.

A tárcavezető tájékoztatása szerint az új típusú nyilatkozat mindössze másfél oldalas, könnyebb kitölteni, mint a korábbi formanyomtatványt, és nem kell hozzá csatolni különböző kérvényeket. A dokumentum október elsejéig leadható személyesen a területileg illetékes cégbíróságon, de elküldhető postán vagy e-mailen, elektronikus aláírással – számolt be Claudiu Năsui.

A miniszter közlése szerint a nyilatkozat az Országos Cégbíróság elnökének, Valentina Burdescunak és Stelian Ion igazságügyi miniszternek a támogatásával egyszerűsödött. Emlékeztetett arra, hogy a valós haszonélvezőkről szóló nyilatkozat újbóli bevezetését az Európai Unió kérte Romániától.

Részleteket a cégbíróság honlapján lehet olvasni a nyilatkozatról.

Claudiu Năsui közölte azt is, hogy jövőre csak akkor kell kitölteniük a cégeknek ezt a nyilatkozatot, ha valamilyen változás történik a helyzetükön. Ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy folytatják a tárgyalásokat az Európai Unióval a procedúrák további egyszerűsítéséről.

(Nyitókpen: Claudiu Năsui | Fotó: gov.ro)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?