Differenciált gépjárműadó: Tánczos Barna szerint különbséget kell tenni a kiskeresetűek és az urizálók között

Nincs megfelelő szabályozás a környezetszennyezés megadóztatására, ezért eltérően kell kezelni azokat a polgárokat, akik nem engedhetnek meg maguknak új autót, és azokat, akik több mint 15 éves luxusgépkocsit vezetnek – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a gépjárművek környezetszennyezési adójáról Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Az RMDSZ-es tárcavezető kifejtette: a legtöbb európai uniós tagállam megadóztatja a környezetszennyezést, és elveszi az emberek kedvét a környezetkárosító autók megvásárlásától, Romániában viszont nincs ilyen rendszer, így az ország az öreg, külföldön kiszuperált autók felvevő piaca lett.

A környezetvédelmi miniszter először hétfőn beszélt arról, hogy differenciált gépjárműadót kellene bevezetni a 15 évesnél idősebb autók esetében. Az adórendszer kidolgozása azonban szerinte nem a környezetvédelmi minisztérium feladata. Mint mondta, ezt bizonyítja a korábban bevezett környezetszennyezési illetékek példája is, amelyeket – a jogi hiányosságok miatt – végül törölni kellett.

A miniszter szerint olyan intézkedésre van szükség, amely tekintettel van a nehéz anyagi körülmények között élő polgárokra, ugyanakkor elveszi az emberek kedvét a 15 évesnél idősebb, nagy hengerűrtartalmú (mondjuk 3 literes) dízelmotorral felszerelt gépkocsiktól. Ezek az autók „nagyon jól néznek ki az utakon, státuszszimbólumnak számítanak, de nagyon szennyeznek” – fogalmazott.

„Eltérően kell kezelni azokat a polgárokat, akik valóban nem engedhetnek meg maguknak új autót, és azokat, akik több mint 15 éves, de 15-20 ezer eurós gépkocsit vezetnek. Ezeket a dolgokat világosan szét kell választani egymástól” – tette hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A gépjármű-bejegyzési és jogosítvány-kibocsátó hivatal szerint a román állampolgárok 2021 első felében a következő márkákat részesítették előnyben a használt autók vásárlásakor: Volkswagen (48 965 darab), BMW (19 558), Audi (19 487), Ford (14 037) és Opel (13 204). Az új autók esetében az első öt eladott márka listája a következő: Dacia (10 387), Skoda (4302), Ford (3803), Toyota (3744) és Volkswagen (3489).

(Nyitóképen: Tánczos Barna | Forrás: a miniszter Facebook-oldala)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?