Az Erasmus+ részévé vált a Discover EU – Ismét pályázhatnak a 18 évesek

Mostantól az Erasmus+ programcsaládhoz tartozik a DiscoverEU, ezt azt jelenti, hogy a pályázók még több országot fedezhetnek fel, ugyanakkor további újdonságokra is számíthatnak, érdemes az erdélyi fiatalok figyelmét is felhívni a bővülő lehetőségekre – tájékoztatott közleményében Winkler Gyula EP-képviselő.

Fotó forrása: az Európai Parlament Twitter-oldala

„Idén van az ifjúság európai éve, ez is az egyik oka, hogy bővült a Discover EU nyújtotta lehetőségek tárháza. Idéntől az Erasmus+ programcsalád részévé vált a Discover EU, ami azt jelenti, hogy azok is jelentkezhetnek, akik jogszerűen tartózkodnak valamelyik uniós tagállamban vagy az Erasmus+ programhoz társult nem uniós országok valamelyikében. Újdonság az is, hogy idén tavasztól a sikeresen pályázók Discover EU-kártyát is kapnak, amely kedvezményt biztosít bizonyos kulturális, oktatási és sportprogramokra, egyes szálláshelyeken és éttermekben, ugyanakkor kedvezményesen vehetik igénybe a helyi tömegközlekedést is. Mindenképpen remek program, elindítása óta összesen 130 ezren – köztük erdélyi fiatalok is – utazhatták be Európát ingyenesen, életre szóló élmény ezt megtenni 18 évesen. Új kultúrákat megismerni, nyelveket tanulni, új barátokat szerezni csak előnyt jelent a felnőtt életüket megkezdő fiataloknak” – fogalmazott Winkler Gyula.

A Discover EU lehetőséget kínál a 18 éves fiataloknak, hogy Európát beutazva új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. A nyertes pályázók elsősorban vasúton utazva fedezhetik fel Európa változatos tájait, kivételes esetekben más közlekedési eszközt is igénybe vehetnek. Minden évben két pályázati fordulót szerveznek. A következő fordulóra a jelentkezési időszak 2022. április 21., csütörtök, közép-európai idő szerint déli 12 óráig tart. Azok pályázhatnak, akik 2003. július 1. és 2004. június 30. között születtek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?