Közeleg a határidő: eddig lehet még pénzt visszaigényelni az államtól

Kereken hónapjuk van a hazai gépkocsi-tulajdonosoknak arra, hogy visszaigényeljék az államtól a korábban befizetett környezetvédelmi bélyegilletéket (regisztrációs adót) – emlékeztet a román sajtó.

Az autósok az összegek visszatérítését a törvény szerint 2018. augusztus 31-éig kérvényezhetik az Országos Adóhatóság (ANAF) kirendeltségeinél. Mint ismert, a gépkocsi-tulajdonosoknak visszafizeti az állam azt a pénzt, amit környezetvédelmi bélyegilletékként, regisztrációs adóként, vagy egyéb hasonló néven létesített illetékként fizettek be az elmúlt tíz évben. 

Időközben hatályba lépett egy könnyítés, amelynek értelmében visszaigénylésekor nem szükséges felmutatni a gépjármű törzskönyvét és a forgalmi engedélyt. A kormány azért módosított az illeték visszafizetésének eljárásán, mert az adóhatóság adatbázisában vagy más, számukra hozzáférhető rendszerben minden szükséges információ megtalálható, így helyben ellenőrizhetik ezeket.

A pénz visszaigényléséhez szükséges formanyomtatványt itt lehet letölteniAzok az autótulajdonosok is visszakapják a pénzüket, akik eladták már azt a gépkocsit, amelynek kifizették a regisztrációs adóját. A kormány által megszabott ütemterv szerint az illeték-visszafizetés 2019. március 31-én zárul.

Kapcsolódók

Kimaradt?