banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Nagyon jó hírt kaptak a hazai autótulajdonosok

Napokon belül megkezdi az Országos Adóhatóság (ANAF) azoknak az összegeknek a visszafizetését, amelyeket korábban a hazai autótulajdonosok környezetszennyezési illetékként, autóregisztrációs adóként, vagy egyéb hasonló néven létesített illetékként fizettek be az elmúlt tíz évben az államnak.

Az eredeti ütemterv szerint a kifizetéseknek már január elsejétől el kellett volna kezdődniük, de az ANAF csak most kapta meg az autósok kárpótlásához szükséges pénz egy részét a Környezetvédelmi Alaptól – számolt be az Antena1 híradója. Az adóhatóság előbb az illeték összegét utalja át az autótulajdonosnak, utóbb pedig a napi 0,02 százalékos késedelmi kamatot.

A pénz visszafizetését kérvényezni kell az ANAF-nál. Az ehhez szükséges formanyomtatványt itt lehet letölteni. Az összeg visszaigénylésének határideje 2018. augusztus 31. Azok az autótulajdonosok is visszakapják a pénzüket, akik eladták már azt a gépkocsit, amelynek kifizették a regisztrációs adóját, de a kérvényhez csatolni kell a jármű forgalmi engedélyét és törzskönyvét.

A kormány által megszabott ütemterv szerint az illeték-visszafizetés 2019. március 31-én zárul.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?