Egytizedére zuhant a cseresznye ára, de már kutyának sem kell

„Hazai?” – ezzel a kérdéssel indítanak a vásárolók a romániai piacokon cseresznyét kínáló kofáknál. A kérdés súlyát az adja, hogy az elmúlt hetekben kimutatták, az egészségre veszélyes növényvédő szerrel kezelték a Törökországból behozott gyümölcsöt. 

Mivel a hazai gyümölcs még nem érett meg, a cseresznyére éhes vásárolók be kell érniük az importgyümölccsel. Viszont a vásárlói kedvnek nem tettek jót azoka a hírek, amelyek a Törökországból behozott gyümölcsről jelentek meg. Előbb a Carrefour ijesztett rá a vásárolókra azzal, hogy tévesen cimkézte fel a cseresznyéjét, azt a látszatot keltve, hogy a gyümölcs héja nem alkalmas fogyasztásra. Később aztán az is kiderült, hogy nem a cimkén feltűntetett mérgező szert, hanem egy másik, egészségre ugyancsak káros növényvédő szert használtak a termesztők.

A hírt felkapta a hazai média és a vásárlók most már kétszer is meggondolják, mielőtt a cseresznyéért nyúlnak a piacokon vagy bevásárolóközpontokban. Az árusok félnek, hogy rájuk romlik a gyümölcs, óriási árengedményeket tesznek, de így sem veszik a portékát.

Mint írtuk, piacra dobásuk pillanatában 100 lejt is elkértek az importcseresznyéért, most még úgy sem fogy, hogy ennek egytizedét, 10 lejt kell érte fizetni. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?