FRISSÍTVE - Mérgező héjú cseresznyét forgalmaznak Romániában

Az emberi szervezetre veszélyes vegyszerekkel kezelt törökországi cseresznyét hozott forgalomba egy hazai áruházlánc. „A gyümölcs héja nem alkalmas a fogyasztásra” – olvasható az árucímkén. FRISSÍTÉS: A cseresznyét forgalomba hozó Carrefour közölte: a termék nem veszélyes az egészségre, egy alkalmazottjuk véletlenül elcserélte az árucímkét.

A mérgező héjú cseresznyét egy vásárló fedezte el az áruházlánc egyik üzletében, és fényképet közölt róla a Facebook-oldalán. Az árucímkéről az is kiderül: a gyümölcs héja azért nem ajánlott a fogyasztásra, mert imazalillal és thiabendazonnal kezelték.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság vezérigazgatója, Paul Anghel a Digi24-nek elmondta, e két vegyszer használatát a mezőgazdaságban tiltják az uniós szabályozások, mert károsítják a májat és a vesét. 

FRISSÍTÉS: Időközben kiderült, hogy a szóban forgó terméket a Carrefour egyik üzletében fotózták le. „Sajnálatos emberi mulasztás miatt a termék árucímkéjén szereplő információk tévesek. Egy alkalmazottunk véletlenül egy citrusféléknek szánt sablont használt címkézéskor” – közölte az üzletlánc.

Kapcsolódók

Kimaradt?