Nem sokkal kapnak több pénzt idén a kisebbségi szervezetek

Jóváhagyta a kormány az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának (DRI), illetve a nemzeti kisebbségek szervezeteinek 2018-as költségvetését - tájékoztat a DRI közleményben. 

Kedden publikálták Románia Hivatalos Közlönyében azt a határozatot, amelyben az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, illetve tizenhét nemzeti kisebbségi szervezet idei költségvetésének elköltési mechanizmusáról rendelkezik a kormány. „A határozat közlönybeli megjelenésének pillanatától elindítottuk azokat a belső intézményi folyamatokat is, amelyek a 2018-as kulturális pályázati kiírás meghirdetéséhez szükségesek, hiszen ez a kiírás nagy érdeklődésnek örvend a kulturális rendezvényszervezők körében” – mondta Laczikó Enikő államtitkár a jelenlegi hivatalbeli munkáról. 

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az idei költségvetés 40 százalékos növekedést mutat az általa vezetett intézménynek, illetve 5 százalékosat a kisebbségi szervezeteknek kiutalt alapok esetében. „Nagy öröm számunkra az, hogy a költségvetésünk növekedett, hiszen már a múlt évben is tapasztaltuk: az alapok nem elegendőek a kulturális projektek vissza nem térítendő támogatására. 2018-ban ez a helyzet javul, így arra biztatom mindazokat, akik a kulturális, nyelvi és vallásos önazonosság, illetve a nemzeti kisebbségekhez tartozók jogainak népszerűsítésére, valamint a toleranciahiány elleni küzdelemre irányuló rendezvényeket terveznek ebben az évben, hogy a kiírás megjelenése után nyújtsák be pályázataikat a Hivatalhoz. Ez a kiírás a következő időszakban fog majd megjelenni, kommunikációs felületeinken is ismertetni fogjuk” – fogalmazott Laczikó Enikő államtitkár.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?