Jó hírt közölt a közalkalmazottakkal a pénzügyminiszter

A megnövelt fizetésekkel is fenntartható a bérrendszer - jelentett ki pénteken târgoviştéi sajtóértekezletén Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

A tárcavezető arról biztosította az egybegyűlteket, hogy mindent felvállalnak, amit a kormány vagy a parlament jóváhagyott. Teodorovici szerint ennél nagyobb problémát jelent az indokolatlan kiadások lefaragása. „A fenntarthatóság miatt nem kell aggódni. Nem itt van a probléma. A probléma az, hogy meg kell próbálnunk csökkenteni az indokolatlan költségeket (...), de ez nem jelenti azt, hogy utcára teszünk embereket” – nyilatkozta Teodorovici.

Hozzátette: jövő évtől a pénzügyminisztériumból eltűnnek a papírok és írószerek, és teljesen áttérnek a dokumentumok digitális feldolgozására. „A papírnak el kell tűnnie a közigazgatásból. (...) Ha egyszer törvény van arra, hogy alkalmazható az elektronikus aláírás, akkor mit keressen a papír a minisztériumban? Jövő évtől a pénzügyminisztériumban nem fognak találni sem papírt, sem filctollat, sem golyóstollat, csak esetleg egy-egy kis, újrahasznosítható anyagból készült jegyzetfüzetet és ceruzát, amelyeket a szociális vállalatok állítanak elő, nem más” – mondta a miniszter.

Kapcsolódók

Kimaradt?