Románia döbbenetesen nagy kölcsönt vett fel

Románia nemrégiben kétmilliárd eurós kölcsönt vett fel a nemzetközi pénzpiacokról - mondta Eugen Teodorovici pénzügyminiszter kedden. A tárcavezetőt arról kérdezték, hogy a tőzsdék zuhanása befolyásolja-e Romániát. 

Eugen Teodorovici azt felelte, hogy meglátása szerint nem, majd hozzátette, hogy Románia nemrégiben kétmilliárd eurós kölcsönt vett fel a nemzetközi pénzpiacokról, ez pedig "nagyon világosan" bizonyítja a befektetők érdeklődését az ország iránt.

"Elméletileg bármi befolyásolhat valamiféleképpen. Kétmilliárd eurós kölcsönt vettünk fel, ami nagyon világosan bizonyítja a befektetők érdeklődését a romániai piac iránt, Románia gazdasága iránt, főleg hosszú távon - ez egy fontos üzenet" - nyilatkozta Teodorovici a parlamentben.

Egy másik tény, ami a romániai piac stabilitását jelzi a miniszter szerint, az a befektetők struktúrája. "Vannak német, osztrák, brit, amerikai befektetőink. A költségek nagyon előnyösek. Vannak olyan jelek, amelyek világosan rámutatnak, hogy a külföldi befektetők bíznak hosszú távon Románia gazdaságában" - állította a miniszter.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?