Diétás malac, bolhacsapda, válóperes ügyvéd – ezek az eMag idei legviccesebb keresései

Az utóbbi évek szokását tartva idén is összegyűjtötte az eMag a legviccesebb kereséseket.

Összesen öt kategóriában gyűjtöttek: "vidéki élet", "ahogy hangzik, úgy írják", "nagy márkák", "a legrosszabbul sikerült elírás", "pontosan tudom, hogy mit keresek!" és "hamarosan az eMag-on".

Az első kategóriában szerepelt a "diétás malac", "kukorica zokni", a "radóci nyúl", a "disznókasztráló olló", a "malackás füllbevaló" (?), de be szerették volna szerezni Niculina Stoican Fire-ati ai dracu dusmani című lemezét is és a méhek telelése is foglalkoztatott felhasználókat. Kerestek pásztorsípot és "valódi tyúkokat" is.

A következő kategória, az "ahogy hangzik, úgy írják" elemei magyarra lefordíthatatlanok és időnként komoly fejtörést is igényel a megfejtésük. A győztesek: "senvis smecher", "caine ciu ua ua ua", "frouzan", "smartuaki", "empetrei", "hensfri", "bortavoce", "elsidiuri", "cal duty infiniti warpar", "forzah oraizan 3", "gipcare te pot urca aniel", "haine beisbol" és "borbagaj".

A közismert márkák pontos leírásával sem mindenki törődött. Így született meg a "huhaieii", az "adidasi niu balnse", "draperii versace", "hatce", "naic", "filips", a "husa de aifon pentru samsung galaxi grand neo plus", a "hoaiey" és az "elgi" meg a "ceas dama ghess".

Az egészen pontosan leírt termékekkel sem cécóztak a felhasználók. Elszántan pötyögték be a keresőbe, hogy mire van szükségük: a győztes az egy gombnyomással működő automata izzóval felszerelt traktor-távirányító (?) volt, de bekerült a legjobbak közé az a valami, amit a szemünkre teszünk, ha alvás közben akarunk szépülni és a támadó kutyákat elriasztó ultrahangos készülék is. Volt, aki az eMag keresőjétől akarta megtudakolni, hogy hol vásárolhat olyan csöveket, amelyek a Nappal melegített vizet vezetik be a házba, más hámot keresett a rövid, de sűrű szőrű, farkát felelé tartó macskájának.

A "hamarosan az eMag-on" kategória győztese az egyetemi diploma lett, de kerestek membránt, amelybe szalámit lehet csomagolni, bolhacsapdát, káposztás óvszert, de megtudakolták metrójegyek árát is és a CFR Cluj-Steaua meccs eredményét, illetve a Vocea României beiratkozásait. Menő volt a válóperes ügyvéd is.

A legrosszabbul sikerült elírások is lefordíthatatlanok, de kis képzelőerővel érthetővé válnak: "laba frigorifica", "dcuratiune spuma", "filtru catea", "geamantan mici", "curucior cu papusa", "trabuci", "album fofo" és "smartvaci".

Az eMagon idén összesen 235 millió keresést folytattak le felhasználók, ami 65 százalékos növekedést jelentett az előző évhez képest. A legtöbben telefonokra, majd tévékre, a kendamára, laptopokra és porszívókra kerestek rá, ezt követték az autógumik, a Nike márka termékei, az órák, a Samsung, végül a fülhallgatók. A kendama népszerűsége nőtt a leginkább, a legnagyobbat pedig az iPhone 5c esett vissza.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?