Érettségi, Fekete Péntek, visináta – ezekre kerestünk rá idén a Google-n

Még három hét van hátra az évből, de már jelennek meg a különböző toplisták, így a romániai felhasználók Google-keresései is. Az érettségi idén is győzött.

Az érettségi lett az első helyezett ebben az évben is, a második helyre a képességfelmérő vizsga került. A bronzérmét a Stats Royale szerezte meg, a Clash Royale mobilos játék applikációja, a negyedik helyre a Fekete Péntek eMag-os akciói kerültek.

Az ötödik helyen a Picnic cuvânt telefonos játék áll, a hatodik helyre a nemrég elhunyt Stela Popescu színésznő. Őt követte az ortodox naptár, majd a márciusban meghalt Ileana Ciuculete énekesnő. A kilencedik helyre tornászta fel magát az iPhone 8, a listát pedig a júiusban elhunyt Denisa Manelista neve zárta.

Külön meg lehet találni a legkeresettebb események listáját is: ezen az első kettő megegyezik az általános listával, a harmadik helyen áll a Fekete Péntek, majd mögötte a középiskolai bejutásokra keresés. Az ötödik helyre a Wimbledon került, a hatodikra a Roland Garros, a hetediken a címzetes tanári állásokra keresés szerepel. Ezt követi az Eurovízió, a román-dán vb-selejtező és végül az Irma hurrikán.

A legnépszerűbb film a Fifty Shades Darker lett, majd a Fast and Furious 8, a Dunkirk, a Descendants 2, a Collateral Beauty, a Thor: Ragnarök, a John Wick 2, a Beauty and the Beast, a Baywatch és a La La Land.

Hogyan?

A hogyan... kezdetű kérdések listájának csúcsára a "Cum se face slime" kérdés, azaz a hogyan készül a zselatin-gyurma-szerű, gyerekeknek szánt "izé" került, a második helyezést a paradicsomlé-készítés kapta meg, a harmadikat a középiskolai bejutás átlagának kiszámítása.

A negyedik legnépszerűbb kérdés a Facebook-on megjelenő virág-reakció alkalmazását firtatta, az ötödik végre megmutatta az idősebbek erejét, és a nyugdíj kiszámolására vonatkozott. A hatodik helyre visszatért a paradicsom, pontosabban annak termesztése, a hetedikre a meggypálinka, magyarul a "vișinata" készítésének hogyanjai és mikéntjei.

A nyolcadik legnépszerűbb kérdés az ambrózia külalakját firtatta, a kilencedik a kukoricafőzés rejtelmeire volt kíváncsi, a listát pedig a kalácskészítés receptje zárta.

A legnépszerűbb idei YuuTUbe-os videók romániai listája itt található meg, a globális eredmények pedig itt.

Kapcsolódók

Kimaradt?